Turister

Problemet med storbydestinationer er skandinaver, specielt svenskere.

Overalt støder man ind i disse tørklædeflagrende, Instagram-flashende, SLR-bærende, skinny jeans-droner. De er selvfølgelig for gode til ‘turistattraktioner’ og kaster sig istedet imod alt der lugter lidt af ‘street art’ og ‘flea market’. Som lemminger med fast arbejde/studie.

Det er efterhånden ikke til at komme til på mit lokale blomstermarked, fordi Johan fra Stockholm lige skal have et close-up af liljerne til bloggen (‘STHLM Urbanism’ eller et lignende idiotisk navn udtalt på svengelsk), mens gadesælgeren på sit fineste cockney råber “that won’t feed my children!”

Hvorfor er det at disse markeder med letfordærvelige ting – kød, blomster, frugt, grøntsager – tiltrækker folk, der suger næring gennem en telelinse de alligevel ikke kender funktionaliteten af. Borough, Broadway, Williamsburg, La Boqueria. Du tager sgu da aldrig dit Canon med ned i Fakta for at forevige dÃ¥serne med tun?

Kunne vi ikke vende tilbage til en verden, hvor turister var turister med hang til turistattraktioner, turistplaner, turisttøj, keramikudgaver af Eiffeltårnet, mavetasker og bobby hats lavet af plastik? En verden hvor turister var andet end Sodermalms/Vesterbros/skovmandsskjorte-vibskov-kusmi-lands forlængede tentakler?

Mest af alt gør det ondt, fordi jeg nok selv er en af dem. Fy fan!

Add a Comment Trackback

Add a Comment